Jadłospis
DATA |
ŚNIADANIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
18.02.2019 poniedziałek
|
I Pieczywo pełnoziarniste z masłem i serem żółtym (gluten, mleko), sałata, papryka świeża, herbata lipowa z miodem II Sok jabłkowo-bananowy. |
Filet z kurczaka w ziołach (gluten, seler, gorczyca), ziemniaki, kalafior, woda z cytryną
|
Budyń z sokiem owocowym (mleko, gluten), banan
|
19.02.2019 wtorek |
I Płatki owsiane na mleku (gluten, mleko), pieczywo pełnoziarniste z masłem i powidłami śliwkowymi (gluten, mleko), pestki dyni II Maślanka naturalna z truskawkami (mleko, seler) |
Filet rybny duszony (ryby, seler, gluten) ze szpinakiem i serem (mleko), makaron razowy (jaja, gluten), kompot wieloowocowy (seler)
|
Zupa krem z ciecierzycy na maśle (sezam, gluten, seler, mleko), jabłko
|
20.02.2019 środa |
I Makaron na mleku (jaja, gluten), pieczywo pełnoziarniste z masłem (gluten, mleko) i pieczenią rzymską* (jaja, gluten), ogórek świeży, rzodkiewka II Sok jabłkowo-marchwiowy |
Pierogi z mięsem i cebulką* (gluten, seler), napar z mięty
|
Zupa grochowa na wyw.warz.-mies.,(gluten, seler), jogurt naturalny z truskawkami (seler) |
21.02.2019 czwartek |
I Pieczywo pełnoziarniste z masłem (gluten, mleko) i szynką kruchą (gluten, seler), sałata, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (gluten, mleko), II Koktajl mleczno-bananowy (mleko) |
Klopsiki w sosie koperkowym (gluten, jaja, mleko), ziemniaki, mieszanka warzywna gotowana (seler), kompot jabłkowy
|
Zupa krem z dynii na maśle (seler, mleko), gruszka
|
22,02.2019 piątek |
I Kasza kukurydziana na mleku (gluten, mleko), pieczywo pełnoziarniste z masłemi miodem naturalnym (gluten, mleko), słonecznik II Sok jabłkowo-pomarańczowy |
Naleśniki z twarogiem i dżemem owocowym (gluten, jaja, mleko), kompot śliwkowy
|
Zupa ogórkowa na wyw.warz.-mies. (seler), marchewka do chrupania
|
* wyrób własny