Batoniki musli z bananem
Batoniki musli, czyli przepis na zdrowe batoniki zbożowe. Wystarczy banan, płatki owsiane i bakalie! Są pyszne i zdrowe!
Czas przygotowania: 10 minut + pieczenie
Czas pieczenia: 20 minut
Temperatura pieczenia: 180°C z termoobiegiem
Liczba porcji: 20 dużych ciastek
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych,
- 1 duży dojrzały banan,
- 1 łyżka miodu,
- garść rodzynek,
- 4 łyżki słonecznika łuskanego,
- 2 łyżki żurawiny,
- garść orzechów włoskich.
Przygotowanie:
- Do miski włóż banana i rozgnieć go na gładką masę widelcem.
- Dodaj 1 łyżkę miodu i mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
- Dodaj 1 szklankę płatków owsianych, rodzynki, słonecznik, żurawinę i orzechy. Całość wymieszaj.
- Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia.
- Wyłóż masę na batoniki. Ugniataj łyżką masę tak, aby była twarda i zbita.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz 20 minut.
- Po ostudzeniu pokrój na mniejsze batoniki.
Smacznego!